Ingebroken in illegale bakkerij Gent

Iemand heeft afgelopen nacht ingebroken in de verzegelde illegale bakkerij in Gent. Het gaat om de bakkerij waarin twee arbeiders maandagnacht voor dood zijn achtergelaten op een parking, bedwelmd door koolstofmonoxide. Ze zijn intussen beide buiten levensgevaar. De eigenaar of de huurder van de bakkerij heeft zich intussen gemeld bij de politie. De onderzoeksrechter beslist nu of hij aangehouden wordt.

Om 9 uur vanmorgen ging de politie de illegale bakkerij binnen. Ze deden dat omdat de politiezegels waren verbroken: het hangslot was gestolen en de deur duidelijk geforceerd. Iemand is er dus afgelopen nacht binnen geweest, mogelijk om sporen uit te wissen. Na een halfuur verzegelde de politie de deur voor een tweede keer en plaatsten ze een nieuw hangslot. In de bakkerij vond de politie niets verdachts, er was ook niemand aanwezig.

Huurder/eigenaar
Twee takelwagens haalden net voor de middag twee auto's op van het parkeerterrein waar de twee arbeiders gedumpt werden. Het is onduidelijk of die van de eigenaar zijn of van de slachtoffers zelf.

Het is nog onduidelijk of de man die zich bij de politie heeft gemeld de eigenaar of de huurder is van de bakkerij. Er wordt nu onderzocht of hij de twee onwel geworden mannen naar buiten heeft gesleept en voor dood heeft achtergelaten op het parkeerterrein.

Intussen blijkt uit het onderzoek dat de bakkerij slecht verlucht was en dat de twee bevangen raakte door CO. De twee zwartwerkers zijn wel beide buiten levensgevaar.

Bekijk ook: