Dit jaar geen TomorrowWorld?

"Het was al langer duidelijk dat er problemen hangende waren met onze partner in de VS", zegt Debby Wilmsen, woordvoerster van Tomorrowland. Die partner, SFX, vraagt nu bescherming tegen schuldeisers aan. Tomorrowland Brazil gaat in april wel gewoon door.

Tomorrowland werkt sinds 2013 samen met SFX om het dancefestival in de VS en Brazilië te organiseren. Maar nu het bedrijf bescherming heeft gevraagd tegen schuldeisers, is het mogelijk dat TomorrowWorld USA dit jaar niet zal plaatsvinden. Tomorrowland-woordvoerster Debby Wilmsen valt niet uit de lucht: "Het was al langer duidelijk dat er problemen hangende waren met onze partner in de VS", zegt ze. "Momenteel hebben we geen stabiele partner om TomorrowWorld te organiseren." Volgens Wilmsen worden er gesprekken gevoerd met hetzelfde team maar is er dus nog geen zekerheid.

Brazil en Boom niet in gevaar
Tomorrowland Brazil, waar SFX ook instaat voor de organisatie, gaat wel door zoals gepland, zegt Wilmsen. Dat festival gaat door tussen 21 en 23 april 2016. "De organisatie is, in samenspraak met België, in handen van een Braziliaans team dat onafhankelijk werkt van SFX."

De problemen in de VS raken ook Tomorrowland in Boom niet, want dat festival is 100% Belgisch. Dat is contractueel vastgeleged. "In 2013 verkocht het Nederlandse ID&T, toen 50 procent aandeelhouder van Tomorrowland in België, zijn bedrijf aan het Amerikaanse SFX. De organisatoren beslisten (...) 50 procent belang van het Nederlandse ID&T in Tomorrowland in België zelf terug te kopen zodat het festival sinds twee jaar 100 procent Belgisch is. Uit het oude ID&T-contract vloeide wel de verplichting om met SFX in zee te gaan voor de buitenlandse edities”, luidt de persmededeling van Tomorrowland.