Qmusic geeft ons 40 uur lang rode neus

Qmusic neemt een aanloop naar de grote slotshow van morgen met 40 uren Rode Neuzen radio. Q-dj’s Sam De Bruyn en Heidi Van Thielen draaiden deze namiddag plaatjes vanuit de Medialaanreceptie. Mensen mogen nummers aanvragen en grote namen geven liveoptredens. Tussen de muziek door spreken Sam en Heidi met jongeren die zelf psychische problemen hebben of hadden. Later nemen Dorothee Douwe en Maarten Vancoillie het over.

Een van die jongeren met psychische problemen is Eline, 17 jaar. Ze leidt aan een eetstoornis en depressie. Vandaag kwam Eline naar Medialaan om erover te spreken met Sam en Heidi.

De marathon duurt 40 uur en stopt net voor de grote slotshow morgen bij VTM begint. Veel artiesten zijn laaiend enthousiast over de Rode Neuzenactie en komen dan ook graag een klein liveoptreden geven bij Medialaan in Vilvoorde.

Maaike Ouboter
De Nederlandse zangeres brengt haar eigen nummer ‘ik mis je’ op de gitaar.  Het mooie moment bracht een glimlach op het gezicht van Sam De Bruyn.

Manoeuvres
Q-collega Sean D’Hondt sprong samen met zijn band ook even op het podium. Ze brachten twee nummers. ‘Rudolf the red nose reindeer’ paste helemaal bij de Rode Neuzen en zorgde meteen ook voor een kerstsfeer.

Born Crain
Nog een Q-Collega op het podium! Born Crain zong een eigen versie van ‘Thinking out loud’ van Ed Sheeran. De eigen tekst was zowel grappig als betekenisvol.

Stan Van Samang en Lisa
‘Fix you’ werd hèt nummer van de Rode Neuzenactie. Stan Van Samang en Lisa mochten dus niet ontbreken op het Q-podium. Ze gaven het beste van zichzelf en zorgden voor een breekbaar moment.

 Louis De Roo
Louis De Roo werd enkele weken geleden bekend toen hij zijn eigen nummer 'don't hold it back' bracht in het Rode Neuzen Countdown programma van Heidi en Sam. Hij heeft zijn nummer geschreven toen hij zelf psychische problemen had. Het resultaat is een ijzersterk lied op het podium vanavond.