De Kroongetuigen

Donderdag 21.35

De Kroongetuigen: Kim De Gelder

Vanavond brengt VTM in de tweede aflevering van De Kroongetuigen de zaak Kim De Gelder, met o.a. unieke, authentieke audiofragmenten uit de verhoren van De Gelder. De Kroongetuigen reconstrueert het gerechtelijk onderzoek, onder meer aan de hand van stukken uit het gerechtelijk dossier.

Daarnaast probeert het programma te doorgronden wat Kim De Gelder bezielde om deze vreselijke daden te plegen, aan de hand van getuigenissen van speurders en gerechtsexperten. Kim De Gelder bleek geestesgestoord, maar wel nog in staat om zijn daden te controleren. Uit het onderzoek bleek dat zijn ouders eerder al verwoede maar vergeefse pogingen deden om hem te laten opnemen in de psychiatrie.

Psyche van De Gelder

Jeroen Wils, bezieler van De Kroongetuigen: “Gezien de ernst van de misdaden en het feit dat de gebeurtenissen nog niet ver achter ons liggen, wordt het een atypische aflevering. Dit misdaaddossier is één van de meest ingrijpende assisenzaken die we hebben gekend in België, met een dader wiens drijfveren en persoonlijkheid opmerkelijk waren.

We zijn erg omzichtig te werk gegaan en vanuit diezelfde omzichtigheid reconstrueren we dan ook niet de gruwelijke feiten, maar concentreren we ons op het profiel van de dader. De psyche van De Gelder.”

De Kroongetuigen is er om 21.40 bij vtm.