Dries De Bondt wint Halle - Ingooigem

Dries De Bondt (Veranda’s Willems) heeft de 69ste editie van Halle-Ingooigem gewonnen. Samen met Jens Keukeleire (Orica-GreenEDGE) bleef hij over na een lange ontsnapping en kon hij zijn ervaren medevluchter onverwacht kloppen in de sprint. Dries De Bondt springt zo naar de tweede plaats in de Napoleon Games Belgian Cycling Cup.

De vierde wedstrijd van de Napoleon Games Cycling Cup was er één in het teken van de ontsnapping. In de eerste honderd kilometer ontstond de grootste groep ontsnappers, toen 37 renners vertrokken. Die bende hield weliswaar geen stand en werd na 115 km kilometer terug gevat. Het duurde echter niet lang voor er op een goede 100 kilometer van de finish een nieuw groepje van 10 renners vertrok uit het peloton. De belangrijkste mannen in die kopgroep waren Jelle Vandendert, Edward Theuns, Stijn Devolder, Jens Keukeleire en Nikolas Maes.

De tien reden goed rond en in het peloton bleef de organisatie uit, waardoor de kopgroep lange tijd op een minuut bleef hangen. Op 14 kilometer van de streep leek het peloton dan toch het gat te gaan dichten toen ze de achterstand tot een halve minuut halveerde.

Zes jongens in de kopgroep besloten daar echter anders over. Jelle Vandendert, Edward Theuns, Jens Keukeleire, Dries De Bondt, Dimitri Claeys en Nikolas Maes zetten het peloton opnieuw op een minuut. De winnaar zou uit de lange vlucht komen.

Op vier kilometer van de meet viel de laatste schifting toen Keukeleire en De Bondt er samen vandoor gingen. De 25-jarige De Bondt leek er helemaal door te zitten, maar Keukeleire verkeek zich er volledig op in de sprint. De man van Orica-GreenEDGE, voor de gelegenheid in de Belgische nationale trui, ging vroeg aan en de eveneens snelle De Bondt kon nog remonteren en boekte zo zijn mooiste zege uit zijn carrière.

Twee jaar geleden lag de renner van Veranda’s Willems nog in een coma na een ongeval met de fiets. Nu lijkt hij helemaal terug. Dit jaar won hij ook al zeven kleinere koersen.

In de stand van de Belgian Cycling Cup springt Dries De Bondt door de zege naar de tweede plaats in de stand, achter Dylan Groenewegen (Lotto-JumboNL).