Groenewegen wint Heistse Pijl

Dylan Groenewegen (Team LottoNL-Jumbo) kan de Heistse Pijl aan zijn palmares toevoegen. De Nederlander versloeg Wouter Wippert (Cannondale) en Aidis Kruopis (Veranda's Willems) in de sprint en wordt zo leider in het klassement van de Napoleon Games Cycling Cup.

De eerste zeskoppige leidersgroep bestond uit een trio blikvangers. Zowel Tom Boonen, Wout Van Aert en Sep Vanmarcke voegden zich bij de eerste vlucht. Het zestal reed ruim 50 kilometer alleen, maar werd op 60 kilometer van de streep gegrepen.

Op 40 kilometer van de finish reed Fernando Gaviria naar de kop van het peloton. In zijn zog trok de Colombiaan onder meer Tiesj Benoot, Jurgen Roelandts, Nikolaes Maes en Yves Lampaert met zich mee. Met z’n veertien bewerkstelligden ze een tweede vlucht. Op twintig kilometer moest Jelle Donders afhaken met een lekke band, waardoor dertien renners de sprintfinale ingingen. 

Op de laatste helling werd die kopgroep alsnog gegrepen. Op vierhonderd meter van de streep was er van het groepje vluchters zelfs geen spoor meer. LottoNL-Jumbo stuwde Groenewegen naar de kop van het peloton, die sloot probleemloos aan en maakte de sprintklus op sublieme wijze af. De Nederlander liet Wouter Wippert en Aidis Kruopis achter zich.

Top 10:

1. Dylan Groenewegen (Team LottoNL-Jumbo)

2. Wouter Wippert (Cannondale Pro Cycling Team)

3. Aidis Kruopis (Veranda's Willems)

4. Kenny Dehaes (Wanty Groupe Gobert) 

5. Sean De Bie (Lotto Soudal)

6. Matti Breschel (Cannondale Pro Cycling Team)

7. Maciej Paterski (CCC Sprandi Polkowice)

8. Dries De Bondt (Veranda's Willems)

9. Tiesj Benoot (Lotto Soudal)

10. Bert Van Lerberghe (TopSport Vlaanderen-Baloise)