Deze toppers starten in Heistse Pijl

Tom Boonen kan zaterdag voor de derde keer in zijn carrière de Heistse Pijl winnen. Zijn ploeg Etixx – Quick Step komt trouwens met een sterk team naar de Kempen. Naast de mannen van Patrick Lefevere staan er met Tiesj Benoot (Lotto-Soudal), Sep Vanmarcke (Team Lotto NL – Jumbo) en Wout van Aert (Crelan – Vastgoedservice) nog enkele kanonnen aan de start.

Ondanks het feit dat de Ronde van Luxemburg bezig is en zondag de Dauphiné Libéré begint, kan de Heistse Pijl rekenen op een sterk deelnemersveld. Vier WorldTeams komen aan de start: Cannondale, Etixx – Quick Step, Lotto–Soudal en Team Lotto NL – Jumbo.

Naast Tom Boonen start Etixx – Quick Step met onder meer Iljo Keisse, Guillaume Van Keirsbulck, de Colombiaanse spurtbom Fernando Gaviria en Yves Lampaert – dinsdag nog tweede in Gullegem Koerse. Bij Lotto–Soudal beginnen mannen als Tiesj Benoot, Sean De Bie en Jürgen Roelandts.

Een week nadat hij in het huwelijksbootje stapte zijn Hanne, kruipt ook Sep Vanmarcke alweer op de fiets. Zijn ploegmaat Dylan Groenewegen kan een uitstekende zaak doen in het klassement van de Cycling Cup. De Nederlander staat momenteel tweede met vier punten minder dan leider Niki Terpstra (Etixx - Quick Step), maar die laatste start niet in de Heistse Pijl.  

De Heistse Pijl is zaterdag live te volgen op VTM. De uitzending start om 15u25.