Alles wat u moet weten over de Heistse Pijl

Na meer dan twee maanden windstilte in de Napoleon Games Cycling Cup, staat dit weekend de derde manche op het programma: de Heistse Pijl. De renners krijgen zaterdag een parcours van 195 kilometer voorgeschoteld in de Antwerpse Kempen.

De Heistse Pijl is een categorie 1.1-wedstrijd en heeft een vlak parcours zonder echte hindernissen. Behalve dan de Berg van Heist. Die moeten de renners maar liefst negen keer beklimmen en de top ligt op amper een kilometer van de finish. De koers start zaterdagmiddag op de Grote Markt in Turnhout. Van daaruit rijdt het peloton via Nijlen en Herenthout naar Heist-op-den-Berg, waar acht plaatselijke ronden volgen van 17 kilometer.  

De koers is een van de eerste voorbereidingswedstrijden voor het Belgisch kampioenschap eind deze maand. Op de erelijst prijken namen als Tom Boonen, Greg Van Avermaet en Bjorn Leukemans. Die eerste doet dit jaar opnieuw een gooi naar winst.

Naast Boonen staan er nog heel wat toppers aan de start: Iljo Keisse en Fernando Gaviria van Etixx – Quick Step, Tiesj Benoot en Jürgen Roelandts van Lotto-Soudal, Sep Vanmarcke (Team Lotto NL-Jumbo) en de wereldkampioen in het veldrijden Wout van Aert (Crelan – Vastgoedservice).

De Heistse Pijl is zaterdag live te volgen op VTM. De uitzending start om 15u25.