Terpstra maakt favorietenrol waar

Niki Terpstra heeft zijn favorietenrol in de GP Samyn waargemaakt. De renner van Etixx – Quick-Step viel aan op 15 kilometer van de finish en hield stand. Scott Thwaites (Bora-Argon 18) en Florian Senechal (Cofidis) vervolledigen het podium. De Nederlander wint zo twee jaar na Parijs-Roubaix ook het kleine broertje van die kasseiklassieker en is de eerste leider in de Napoleon Games Cycling Cup. 

De renners begonnen in Quaregnon nog in het zonnetje maar al snel sloeg het weer helemaal om. De regen, rukwinden en kasseien maakten er een loodzware koers van. Meer dan honderd renners moesten opgeven. Onder hen ook Philippe Gilbert. De renner van BMC had nog te veel last van zijn val in de Omloop Het Nieuwsblad.

Bij het ingaan van de vier plaatselijke ronden in en rond Dour, op zo’n 100 kilometer van de finish, ging onder meer Niki Terpstra in de aanval. De Nederlander kreeg het gezelschap van onder andere ploegmaat Guillaume Van Keirsbulck, Sean De Bie en Tosh Van der Sande van Lotto Soudal, Loic Vliegen (BMC) en Dylan Groenewegen (Team Lotto NL – Jumbo).

Na enkele aanvalspogingen van verschillende renners waagde Niki Terpstra op 15 km van de streep opnieuw zijn kans. Scott Thwaites probeerde zijn wagonnetje nog aan te hangen bij de Nederlander, maar hij was eraan voor de moeite. Een sterke Terpstra hield stand en pakt zo zijn eerste zege van 2016.

Top 10:

  1. Niki Terpstra - 202km in 4u52'48"
  2. Scott Thwaites - op 19"
  3. Florian Senechal - 39"
  4. Loic Vliegen - z.t.
  5. Nils Politt - z.t.
  6. Dylan Groenewegen - 44"
  7. Sven Erik Bystrom - z.t.
  8. Tim Declercq - 46"
  9. Maarten Wynants - 48"
  10. Tony Hurel - 1'00"