Bondscoach verkent parcours GP Samyn

Met de GP Samyn start woensdag de Napoleon Games Cycling Cup. Dat is een nieuw regelmatigheidscriterium georganiseerd door ex-Ronde van Vlaanderenwinnaar Nick Nuyens en Jeroen Lerouge. De openingsmanche belooft al meteen een koers voor echte Flandriens te worden. Onze commentator Merijn Casteleyn ging het parcours verkennen met co-commentator en bondscoach Kevin De Weert.

Drie dagen na het Vlaamse openingsweekend start met de GP Samyn de Cycling Cup. De opener van het Waalse wielerseizoen kan op heel wat belangstelling rekenen in het peloton. Met AG2R, BMC, Etixx-Quick Step, FDJ, Lotto-Soudal, Katusha en Lotto NL-Jumbo staan er zeven World Tour-teams aan de start. Publiekstrekker is ex-winnaar Philippe Gilbert (BMC), maar met Niki Terpstra (Etixx-Quick Step), Gianni Meersman (Etixx-Quick Step ) en het jonge geweld van Lotto-Soudal staan er nog enkele kanonnen aan de start.

De GP Samyn start op de grote markt van Quaregnon en eindigt na 202,6 kilometer in Dour. Vorig jaar werden er al heel wat kasseistroken toegevoegd aan het parcours om de koers zwaarder te maken en ook dit jaar is er nog eentje opgenomen: de Montignies-sur-Roc, een strook van 400 meter die zeer technisch is en drie sterren telt. In totaal moeten de renners over 12 kilometer kasseien in de laatste 100 kilometer. De laatste kasseistrook van 700 meter, die ook drie sterren telt, ligt op 2,5 kilometer van de finish.

Het belooft een koers voor echte Flandriens te worden, want naast de zware kasseien voorspelt men rukwinden, hevige buien en dat alles bij een temperatuur van zo’n 3 graden Celsius.

Vorig jaar ging de zege naar Kris Boeckmans. Hij versloeg in een sprint met een uitgedunde kopgroep Gianni Meersman en de Fransman Christophe Laporte. Wie het dit jaar haalt, ziet u woensdag vanaf 15u20 live op VTM. 

Lees hier alles wat u moet weten over de Cycling Cup.