VTM stapt in het wielrennen

In 2016 brengt Medialaan tien wielerwedstrijden live op VTM. De tien wedstrijden vormen samen de Napoleon Games Cycling Cup, een nieuw regelmatigheidscriterium georganiseerd door ex-Ronde van Vlaanderenwinnaar Nick Nuyens en Jeroen Lerouge. De koersen zijn strategisch verspreid over het hele wielerseizoen, vaak in de aanloop naar klassiekers, de kampioenschappen en de grote rondes. De eerste wedstrijd is de Grote Prijs Samyn begin maart, de laatste is de traditionele sluitingsprijs van Putte-Kapellen in oktober.

Peter Denruyter, chef sport VTM NIEUWS: “Voor VTM Nieuws/sport is de Cycling Cup vooral een project waar jonge, beloftevolle wielrenners zich meten met de toppers uit het peloton voor het oog van televisiekijkend Vlaanderen. Op die manier kan jong talent zich ontwikkelen en een stap vooruit zetten in het professionele wielercircuit. Naast het voetbal is dit voor MEDIALAAN een nieuwe, maar ook logische instap in het wielrennen.”

"Koers beleven vanop eerste rij"

"Onze wielerspecialisten van VTM NIEUWS zullen elke wedstrijd omkaderen met een programma dat ongeveer twee uur duurt: met een voorbeschouwing, de eigenlijke wedstrijd, in beeld gebracht volgens internationale normen en een nabeschouwing met gasten. We doen dat in de filosofie van onze andere programma’s: de kijker beleeft de koers vanop de eerste rij, met de juiste duiding en informatie rond de hoofdrolspelers van de populairste sport van Vlaanderen. "

Deze koersen worden live uitgezonden:

1/ GP Samyn – Opening wegseizoen Wallonië: woe 2/03

2/ Handzame Classic: vrij 18/03

3/ Heiste Pijl: zat 4/6

4/ Halle-Ingooigem: woe 22/6

7/ Dwars door Hageland:  vrij 5/8 

5/ GP Leuven: zon 21/8

6/ Koolskamp - Kampioenschap van Vlaanderen: vrij 16/9

8/ Binche-Chimay-Binche: di 4/10

9/ Eurométropole: zo 2/10

10/ Putte-Kapellen – Sluitingsprijs:  di 11/10