Zoveel kost dagje pretpark... en zo kan het goedkoper

De grote vakantie is volop aan de gang. Uiteraard trekken heel wat ouders tijdens de zomermaanden eens een dagje naar een pretpark met hun kroost. Voor veel gezinnen een dure zaak, maar wist je dat een gemiddeld gezin tot 42 euro aan korting laat liggen? Er zijn dan ook verschillende manieren waarop je de kosten kan drukken.

VTM NIEUWS berekende de kostprijs van tien pretparken in België, Nederland en Duitsland. Daaruit blijkt dat een dagje pretpark voor een gemiddeld gezin, met twee kinderen groter dan één meter, tussen de 84 euro en de 163 euro kost. Reken daar nog de kosten bij voor snacks en parking, en een bezoekje aan een pretpark wordt meteen erg duur.

Besparen
Wie deze zomer nog een bezoekje aan een pretpark plant, hoeft niet meteen te panikeren. Er zijn namelijk een aantal trucs om toch goedkoper binnen te geraken. Zo is het in eerste instantie verstandig om je tickets online te boeken. De meeste parken bieden dan ook korting aan, waardoor je al heel wat kan besparen. In een aantal parken wisselt de toegangsprijs ook per dag, waardoor je tickets kan boeken voor een relatief goedkope dag.

Daarnaast bieden ook heel wat winkels en supermarkten spaar- en kortingsacties aan. Goed opletten is dus de boodschap, zo kom je niet voor onaangename verrassingen te staan aan de kassa van een pretpark.

Maar er is meer
Wie goed zoekt op het internet kan relatief goedkoop een dagje naar een pretpark. Verschillende websites bieden namelijk kortingen aan die absoluut de moeite waard zijn. Zo kan je via vakantieveilingen.be, Groupon en andere kortingssites gouden zaakjes doen.

Wij hebben het voor u getest: via de website van Bobbejaanland probeerden we vier tickets te bestellen voor maandag 24 juli. Aan de kassa zou ons dit 138 euro kosten, via de website 117,20 euro.

Een snelle zoekactie brengt ons echter ook naar Tikata.nl, een website die kortingen voor attractieparken groepeert. Daar kost een dagje Bobbejaanland voor ons gezelschap ‘amper’ 73,95 euro, een verschil van 43,25 euro.

42 euro
Uit Nederlands onderzoek blijkt dan ook dat een derde van de pretparkbezoekers zelden of niet zoekt naar kortingsacties. Zo laten bezoekers van pretparken en dierentuinen in de zomervakantie gemiddeld 42 euro aan korting liggen.