Zo zien Suske en Wiske eruit na make-over

Twee van de bekendste Belgische stripfiguren zien er voortaan anders uit: Suske en Wiske zitten in een nieuw, eigentijdser jasje. De vernieuwing moet helpen om de dalende verkoopcijfers op te krikken. Suske draagt voortaan een trui met een kap en Wiske krijgt borstjes, net als Sidonia trouwens.

In meer dan zeventig jaar zijn er al ruim tweehonderd miljoen albums van Suske en Wiske verkocht, maar de laatste jaren neemt de verkoop af. De uitgever hoopt dat deze ingreep die tendens kan keren. “Willy Vandersteen heeft er indertijd voor gekozen om Suske en Wiske een levende strip te houden”, zegt Toon Horsten, "in tegenstelling tot bijvoorbeeld Hergé, die besliste dat Kuifje na zijn dood moest stoppen."

Willy Vandersteen tevreden?
Ook Leen Vandersteen, dochter van Willy Vandersteen, is tevreden met de verandering en ze hoopt dat haar vader dat ook zou zijn. “Hopelijk zijn we goed bezig met zijn erfenis, maar dat denk ik wel. De figuurtjes zijn wie ze zijn en beleven nog altijd dezelfde avonturen. Alleen doen ze dat nu in een vorm die beter bij de tijd past”, zegt Leen.

‘De Planeetvreter’, het 339ste album van Suske en Wiske, komt volgende woensdag uit. 

Bekijk ook: