Zo bespaar je geld bij het boeken van reis

Wie deze zomer van plan was om een last minute te boeken, boekt die reis toch best wat eerder. Touroperators pakken nu namelijk al uit met kortingen, een maand eerder dan normaal. Experts waarschuwen om beter niet te lang meer te wachten met het boeken. Maar wie toch nog even wil wachten, kan met deze tips alsnog goedkoop op reis gaan.

Bart Lapers is de ervaringsdeskundige in het luxueus reizen met een beperkt budget. Hij geeft enkele tips om zonder een last minute toch een budgetvriendelijke reis te plannen.

1) Wees niet lui
De eerste tip van Lapers is om niet lui te zijn. Een pakketreis met alles erop en eraan is makkelijk, maar duurder. “Je kan beter de pakketreizen verkennen, beslissen waar je heen wil gaan en dan zelf alles apart boeken. Je kan zo tot zevenhonderd euro besparen”, aldus Lapers. 

2) Kijk naar het buitenland
Wie toch liever alles samen boekt, kijkt best even op buitenlandse sites. “Onze vakanties vallen niet altijd samen met die van Duitsland, Nederland, Frankrijk, etc … Als je op die websites kijkt, kan je voor de gekozen periode soms betere deals krijgen”, vertelt Lapers. “Een andere tip is om ook te kijken naar luchthavens van buurlanden. Je kan vaak goedkoper vliegen vanuit Eindhoven of Düsseldorf bijvoorbeeld.”

3) Prijsvergelijking
Om een hotel te boeken moet je volgens Lapers gebruik maken van prijsvergelijkingswebsites. “En niet perse booking.com, want die is niet altijd de goedkoopste. Voor je het hotel dan gaat boeken, kijk je ook best even of er kortingscodes te vinden zijn”, zegt Lapers.

4) Sociale media
Een andere tip van de reisexpert is om hotel- en vluchtaanbieders te volgen op sociale media. “Het is vaak een kwestie van snel reageren als er een promo is, de aanbieders volgen op sociale media zorgt ervoor dat je notificaties krijgt van aanbieder”, legt Lapers uit.

5) Low cost vs charter
Als laatste tip geeft Lapers nog dit mee: “Bij lowcostmaatschappijen ga je vaak last minute geen grote kortring krijgen. Maar bij chartervluchten heb je vaak wel nog die kans. Zij gaan er alles aan doen om hun vliegtuigen vol te krijgen.” Wie het risico wil nemen, kan zo toch heel goedkoop op vakantie gaan.

Meer tips en tricks kan je vinden op de blog van Bart Lapers.