Zijn dit de nieuwe iPhone en Samsung?

Geen Lightning-aansluiting meer en een gebogen scherm, zo zou de volgende iPhone eruit zien. Maar ook over de volgende Samsung Galaxy zijn nieuwe details gelekt. Die zou er veel meer afgerond uitzien dan zijn voorgangers. Dit is wat we tot nu toe weten over de iPhone 8 en de Galaxy S8.

Het belooft een speciaal jaar te worden voor Apple-liefhebbers. De iPhone viert dit jaar namelijk zijn tiende verjaardag. De verwachtingen voor de nieuwe iPhone, die volgens experten waarschijnlijk iPhone X of gewoon iPhone 8 zal heten, liggen dus bijzonder hoog. 

Volgens zakentijdschrift Forbes zal Apple drie verschillende nieuwe modellen uitbrengen. Een gloednieuw model met heel wat nieuwe specs voor de tiende verjaardag en de iPhone 7s en 7s Plus, de geüpdatete versies van de vorige modellen. 

Buigbaar OLED-scherm
De iPhone 8 zal waarschijnlijk een buigbaar OLED-scherm krijgen, waardoor je minder batterij zal verbruiken én je kleuren veel helderder zal kunnen zien. Verbazingwekkend genoeg zou Apples grote concurrent Samsung de schermen leveren.

Bye bye Lightning?
Hoewel het ernaar uit zag dat Apple voor de volle honderd procent wilde inzetten op de Lightning-aansluiting, lijkt ook dat binnenkort verleden tijd. Het bedrijf zou willen afrekenen met de Lightning-aansluiting om je iPhone op te laden en zou willen overschakelen naar een USB-C-aansluiting, die je smartphone veel sneller oplaadt.

Duurste iPhone ooit
Ook over de prijs wordt al duchtig gespeculeerd. Door alle nieuwe snufjes die het nieuwe toestel (waarschijnlijk) zal bevatten, zal ook de prijs serieus naar omhoog gaan. Verwacht wordt dat de iPhone 8 rond de 1.000 euro zal kosten.

Mysterieuze Galaxy S8
“This is a phone. Until now …”, met die mysterieuze titel wil Samsung zijn fans nieuwsgierig maken naar de Galaxy S8. De nieuwe smartphone van Samsung komt eind deze maand, op 29 maart om exact te zijn, uit. Over de specificaties van het toestel is helaas nog niet veel geweten, maar hoe die eruit zal zien, weten we – waarschijnlijk – wel al. 

Samsung heeft namelijk een heel vage illustratie van de randen van hun nieuwe toestel gelanceerd. Evan Blass, een bekende Twitteraar die al regelmatig juiste foto’s heeft gelekt, heeft een foto van de nieuwe Galaxy gelekt. De randjes komen perfect overeen met de vage illustratie van Samsung. Het zou dus goed kunnen dat de Galaxy S8 er zo zal uitzien:

Ontploffingsgevaar
Wereldwijd heeft Samsung het afgelopen jaar een verlies van vier miljard euro geleden. Dat is waarschijnlijk toe te schrijven aan de Note 7, waarvan de batterij in brand vloog. “In België zijn de resultaten van 2016 eigenlijk heel goed”, zegt Koen Dekoning, de woordvoerder van Samsung België, aan VTM NIEUWS. “Zonder de Note 7 zou het een uitzonderlijk jaar zijn geweest. Nu was het gewoon goed.”