Zangeres France Gall (70) overleden

De Franse zangeres France Gall is vanochtend in Parijs op 70-jarige leeftijd overleden. Dat melden Franse media op basis van haar management. De Franse muzieklegende was al een tijdje ziek en stierf aan de gevolgen van kanker.

"Er zijn woorden die we nooit willen uitspreken. France Gall is naar het 'witte paradijs' vertrokken op 7 januari, nadat ze twee jaar, discreet en waardig, gevochten heeft tegen de gevolgen van kanker", aldus de woordvoerder van de zangeres, Geneviève Salama. Door het "witte paradijs" verwijst de woordvoerster naar "le paradis blanc" van Michel Berger.

Tienerster
France Gall (de artiestennaam van Isabelle Gall) werd bekend als een tienersterretje en nam in 1963 op 15-jarige leeftijd haar eerste single 'Ne sois pas si bête' op, een nummer dat meteen een hit werd in Frankrijk. In 1965 naar het Eurovisiesongfestival gestuurd met het bekende liedje 'Poupée de cire, poupée de son', dat geschreven werd door Serge Gainsbourg. Ze won en werd bekend over de hele wereld. Op dat moment is France Gall amper 17 jaar oud.

(Lees verder onder de video)

Gall kreeg haar muzikaal talent van thuis mee. Haar moeder Cécile Berthier was zangeres, haar vader Robert Gall tekstschrijver voor onder andere Charles Aznavour en Edith Piaf.

Hit na hit
France Gall had relaties met bekende zangers als Claude Francois en Julien Clerc, maar haar carrière raakte in het slop. Tot ze componist en zanger Michel Berger leerde kennen. De twee trouwden, kregen twee kinderen en Berger schreef de ene na de andere hit voor Gall. Eén van haar bekendste hits bij ons is ongetwijfeld 'Ella, elle l'a'.