Zag jij deze Poolse kopie van K3 al?

Een muziekgroepje met drie meisjes: eentje met zwart haar, een met blond haar en een met rood haar. We hebben het niet over de Vlaamse meidengroep K3, maar over een nieuwe Poolse groep My3. Het is een Poolse kopie van Klaasje, Marthe en Hanne. Ook de titel van hun eerste single, ‘Mammaje’, doet heel hard denken aan de titel van het K3-nummer 'MaMaSé. Studio 100 geeft aan VTM NIEUWS toe dat ze aan een Poolse versie werken met een externe partner, maar dat die zo snel gelanceerd zou worden, wisten ze niet.

Natka (blond haar), Julka (zwart haar) en Gefi (rood haar) van de Poolse meidengroep My3 lijken sprekend op Klaasje, Marthe en Hanne van K3. Niet alleen het haarkleur, maar ook de manier waarop het haar geknipt en gestyled is, is exact zoals bij K3. Ook op hun jurkjes zien we dezelfde regenboogkleuren zoals op de populaire K3-kleedjes.

Mamaje of MaMasé?
Vandaag lanceerde My3 hun eerste single ‘Mammaje’. Op de coverfoto van die single zien we de meisjes in een kleedje met een regenbooghartje voor een tros ballonnen. Hiervoor hebben ze duidelijk de mosterd gehaald bij de videoclip van ’10.000 luchtballonnen’ van K3.

Studio 100
Geen toeval zo blijkt. Studio 100, de eigenaar van K3, vertelt aan VTM NIEUWS dat ze al langer aan een Poolse versie van K3 werken. “Studio 100 was eerder in onderhandeling over een Poolse versie van K3 met een externe partij”, zegt PR-Manager Jan Pieter Boodts. “We zijn echter verrast door de snelheid waarmee en de manier waarop deze externe partij dit nieuwe initiatief naar buiten brengt.”

Studio 100 heeft dan ook al contact opgenomen met het Poolse bedrijf. “We hebben intussen opnieuw contact opgenomen en zullen op zeer korte termijn terug rond de tafel gaan zitten om samen in Polen een succes van dit project te maken.“

My3 noemt zichzelf op hun website “een band waarvan alle kinderen en jongeren in heel Polen zullen houden. Hun liedjes zitten vol optimisme, plezier en vreugde!”