VTM dient klacht in na misbruik An Lemmens voor 'fake news'

Medialaan - De Persgroep Publishing, het moederbedrijf van VTM, dient een klacht in bij het parket, nadat An Lemmens en andere bekende Vlamingen het slachtoffer werden van valse nieuwsberichten. Ze worden in een slecht daglicht gesteld door fake news, en het maakt blijkbaar deel uit van dubieuze verkoopstechnieken. Ook VRT sluit zich aan bij de klacht, bevestigt de woordvoerder aan VTM NIEUWS.

Er zijn intussen al tientallen berichten verspreid die BV's gebruiken om trafiek te genereren. Het gaat om vals nieuws verspreid via advertenties op Facebook, om zo veel mogelijk mensen te bereiken. Niet alleen An Lemmens maar ook Natalia, Eddy Planckaert en Evi Hanssen werden al het slachtoffer van zo'n berichten.

Het is namelijk niet gewoon 'fake news', want wie er op klikt, komt terecht op een website die je iets probeert te verkopen. In het geval van schoonheidsproducten van An Lemmens. De site ziet er professioneel uit, al zie je aan details dat er iets niet klopt: zogezegd is het aanbod enkel geldig in België.

Ook VRT
En dus dient Medialaan - De Persgroep Publishing een klacht in bij het parket. "Onze presentatrice An Lemmens en programma 'The Voice' worden misbruikt voor frauduleuze praktijken", zegt woordvoerder Sara Vercauteren.

Ook VRT sluit zich aan bij de klacht, bevestigt de woordvoerder aan VTM NIEUWS. 2 nieuwsankers van de openbare omroep, Hanne Decoutere en Goedele Wachters, zijn het slachtoffer geworden van nepberichten.

Bekijk ook: