VRT: "Deur op kier voor serie met De Pauw"

Het is niet uitgesloten dat Bart De Pauw nog te zien zal zijn op de VRT, ook al is de samenwerking met de televisiemaker stopgezet na meldingen van grensoverschrijdend gedrag. De Pauw maakte voor de openbare omroep immers nog de televisiereeks 'It 's showtime'. "Het is niet uitgesloten dat we die nog gaan uitzenden", zegt Eén-netmanager Olivier Goris.

Toen de meldingen over De Pauw bekend raakten, stopte de VRT met de uitzendingen van de quiz "Twee tot de zesde macht". De reeks 'It 's showtime' zou normaal in januari op Eén te zien zijn. "Op dit moment hebben we beslist om het niet uit te zenden, maar we hebben ook niet beslist om het helemaal niet uit te zenden. We zullen zien hoe de zaak evolueert", zegt Goris.

FInancieel belang 
Voor de VRT is er ook een financieel belang in het spel. De openbare omroep heeft de reeks geproduceerd, samen met het productiehuis KoekenTroef van De Pauw en Telenet.

De Pauw is scenarist en speelt ook zelf een rol. Via de decoder van Telenet is 'It 's showtime' overigens nog steeds op te vragen, in het aanbod van Play More. De telecomoperator kreeg gedurende een bepaalde tijd voorrang om de reeks exclusief uit te zenden.