Dossier Festivals

TML-dj: "Ik heb premier van het podium gezet"

Premier Michel en enkele ministers hadden gisteren duidelijk veel plezier op Tomorrowland. Maar de Schotse dj Jackmaster zette de eerste minister even op zijn plaats: "Ik heb net de Belgische premier van het podium gezet op Tomorrowland omdat hij selfies nam tijdens mijn set en zo hoort het te zijn", tweette hij. Volgens het kabinet van de eerste minister werden ze net uitgenodigd op het podium in plaats van er afgezet.

Even voordien tweette vicepremier Alexander De Croo (Open Vld) inderdaad een selfie met premier Michel en ministers Sophie Wilmès (MR) en Philippe De Backer (Open Vld) tijdens de set van dj Jackmaster. "Having way too much fun", schreef hij erbij.

"Ironisch"
Maar dj Jackmaster liet zich nadien iets minder positief uit op Twitter. Hij zette de premier en zijn ministers naar eigen zeggen van het podium omdat ze selfies namen. Volgens het kabinet van premier Michel werden ze helemaal niet van het podium gezet. "De dj vroeg ons juist op het podium", zegt woordvoerder Barend Leyts.

Ook de organisatie van Tomorrowland relativeert de tweet. "Er was helemaal geen sprake van een incident, daar zouden wij wel op de hoogte van zijn geweest", zegt woordvoerster Debby Wilmsen, "Ik denk dat de tweet eerder ironisch was bedoeld."

Bekijk ook: