Techno-dj Amelie Lens draait set aan Atomium

Techno-dj Amelie Lens heeft maandagavond voor 3.000 fans een set gedraaid aan de voet van het Atomium. Het exclusieve concert werd ook live uitgezonden via Facebook.
 
Het evenement werd opgezet door het Franse muziekconcept Cercle, dat tweewekelijks een dj-set organiseert en live uitzendt via Facebook. “Gemiddeld halen we tussen de 500.000 en 4.000.000 views op Facebook. En op YouTube worden de dj-sets tot 22 miljoen keer herbekeken”, zegt Pol Souchier, woordvoerder van Cercle.

Het concept van Cercle draait om een combinatie erfgoed en muziek. Ze laten dj’s spelen op een uitzonderlijke locatie - meestal in Frankrijk - en zetten zo cultureel erfgoed en monumenten in de kijker. Onder meer de Eiffeltoren, het kasteel van Fontainebleau en het eiland Tahiti passeerden al de revue.

In de afgelopen jaren heeft Amelie Lens samen met Charlotte De Witte België helemaal op de kaart gezet binnen het genre van de technologische muziek. Ze worden wereldwijd geboekt en mogen zich dan ook de ‘Belgische Technokoninginnen’ noemen.