Taylor Swift getuigt over aanranding

De Amerikaanse popster Taylor Swift beschuldigt een radiopresentator van aanranding. Ze getuigt vandaag voor een rechter op het proces in Denver, Colorado.

De zaak dateert van 2 juni 2013. Radio-dj David Mueller zou toen tijdens een fotosessie voor een concert de popster onder haar jurk bij de billen hebben gegrepen. Mueller ontkent de feiten. Maar twee dagen later werd hij ontslagen bij het radiostation in Denver waar hij werkte.

Mueller startte twee jaar later een rechtszaak tegen de popzangeres. Hij stelt haar verantwoordelijk voor het verlies van zijn broodwinning. Haar management zou aangedrongen hebben op zijn ontslag. Volgens Mueller voerde niet hij maar één van zijn vrienden de handtastelijkheden uit.

Swift reageerde door op haar beurt een rechtszaak aan te spannen. Voor de jury wordt het een moeilijke beslissing, want het enige bewijs waarover ze beschikken is een foto. Daarop is te zien dat de radiopresentator zijn hand achter de popster houdt. 

Symbolische dollar
De meervoudige Grammy-winnares vraagt een dollar symbolische schadevergoeding. Ze wil vooral een voorbeeld zijn voor andere vrouwen die het slachtoffer werden van handtastelijkheden. 

Het proces is gisteren van start gegaan en zal negen dagen duren. Vandaag zou Taylor Swift getuigen.