Swift wint zaak tegen 'handtastelijke' dj

De Amerikaanse popzangeres heeft over de hele lijn gelijk gekregen in de rechtszaak tegen een voormalige radiopresentator voor handtastelijkheden tijdens een fotoshoot in 2013. De radiopresentator, die door de affaire zijn job verloor, eiste hiervoor een financiële compensatie. De rechtbank in Denver heeft echter geoordeeld dat hij een symbolische dollar schadevergoeding moet aan Swift.

De juridische strijd draaide rond twee zaken. Enerzijds was David Mueller naar de rechter gestapt om een schadevergoeding te eisten van 3 miljoen dollar van de popster. Die zou hem valselijk beschuldigd hebben van handtastelijkheden tijdens een fotomoment in juni 2013. Een klacht van de zangeres bij de radiozender in Denver waarvoor de 55-jarige man toen werkte, zou tot zijn ontslag hebben geleid.

Symbolische schadevergoeding
Swift ging echter in de tegenaanval en beschuldigde Mueller ervan dat hij haar tijdens het fotomoment heeft betast onder haar kleedje en daarbij aan haar achterwerk zat. De zangeres eiste 1 dollar.

Na een beraadslaging van vier uur stelde een jury Swift in het gelijk. Bovendien zijn er onvoldoende bewijzen om te stellen dat Swifts moeder en haar radiopromotiemanager tussenbeide kwamen in de tewerkstelling van de radiopresentator toen ze de handtastelijkheden naar buiten brachten.

"Bedankt"
Taylor Swift bedankt de rechter en de jury voor hun beslissing en "iedereen die zich het zwijgen voelt opgelegd na een aanranding", luidt een persmededeling dat door het lokale televisiestation Denver7 naar buiten wordt gebracht.

Bron: Belga (gvs)