Studio 100 vindt locatie voor '40-45'

Studio 100 heeft in Puurs een locatie gevonden voor de musical ‘40-45’, die in oktober volgend jaar in première gaat. Het bedrijf zal een site van Montea, vlak bij de kruising van de A12 en de N16, gebruiken voor de vertoningen van de musical. "Naast een uitstekende bereikbaarheid biedt deze locatie ook voldoende parking en heeft zij alle troeven om deze groots opgezette megaproductie te ontvangen", meldt Studio 100 in een persbericht.

Voor Studio 100-topman Gert Verhulst gaat het om de "perfecte site". "Nu bekend is dat we in Puurs kunnen spelen kunnen we weer een versnelling hoger schakelen in het productieproces", zegt Verhulst.

Loods Katoen Natie
In september moest Studio 100 op zoek naar een nieuwe locatie, nadat de gemeente Beveren niet inging op een vraag tot bestemmingswijziging van Katoen Natie-topman Fernand Huts. Hij bouwde in de Beverse deelgemeente Kallo een theaterloods, speciaal voor Studio 100. De Katoen Natie-topman kreeg wel een bouwvergunning, maar de gemeente wilde uiteindelijk geen bestemmingswijziging toestaan.

Studio 100 meldde toen al dat van meet af aan duidelijk was dat een vergunning niet evident zou zijn. Ze zijn dan ook altijd andere locaties blijven onderzoeken.

Huts reageerde destijds dat, als de musical niet zou kunnen doorgaan in Beveren, hij op zoek zou gaan naar een alternatieve invulling "die allicht meer aanleunt bij onze eigen activiteiten". De zakenman investeerde naar eigen zeggen 12 miljoen euro in het project.

Voor de productie zijn 40.000 tickets verkocht.