Dossier Festivals

Rock Werchter (weer) beste festival

De Belgische festivals Rock Werchter en Pukkelpop zijn gisteravond in de prijzen gevallen op de European Festival Awards in Groningen, in Nederland. Rock Werchter werd door de festivalindustrie bekroond tot het 'beste groot festival'. Pukkelpop kreeg de 'brand activation award', die de meest creatieve en best uitgevoerde sponsoractiviteit tijdens een festival bekroont.

Rock Werchter kaapte vorig jaar al de prijs weg van beste festival, en ook in 2009 ging het Vlaams-Brabantse festival met de prijs lopen. Ook Dour en Tomorrowland waren in de categorie 'Best Major Festival' genomineerd. Het Sziget Festival in Hongarije werd verkozen tot het favoriete festival van de artiesten. 

Prijs voor Pukkelpop
Pukkelpop won dan weer een award voor het Smart Grid Energy project op Baraque Futur, in samenwerking met sponsors UCLL en Eneco. Baraque Futur is het experimentele hoekje op het festivalterrein en staat volledig in het teken van duurzaamheid en experimenten, zegt Pukkelpop daar zelf over. "Het is een minifestival binnen Pukkelpop waar de laatste nieuwigheden op gebied van ecologie worden getest en waar iedereen wordt uitgedaagd om mee na te denken over het festival van de toekomst. Het paradepaardje is duurzame energievoorziening."