PKP: Tent opgeruimd? Kans op combiticket

Pukkelpoppers die hun tent opruimen, maken kans op een combiticket voor volgend jaar. Pukkelpop bedacht die sensibiliseringsactie samen met hogeschool UCLL om het achtergelaten campingmateriaal te doen verminderen.  

Ieder jaar laten kampeerders heel wat materiaal en rommel achter op de campingweides. Vorig jaar ging het om ongeveer 150 ton restafval op de campings Chill, Relax, Relax+ en Camping Crew. Daarom hebben ze bij Pukkelpop de actie 'Alpaca my tent back home' op poten gezet. 

Fotowall
"De opdracht is eenvoudig. Festivalgangers op camping Chill, die zondagochtend hun tent opruimen, maken bij het buitengaan en foto aan de speciale fotowall en delen daarna de foto op Instagram met de hashtag #AlpacaMyTent. De leukste inzendingen maken kans op een combiticket voor vijf vrienden voor Pukkelpop 2018", vertellen Pukkelpop-organisator Chokri Mahassine en UCLL-directeur Marc Vandewalle.

Met deze actie willen de twee partners de festivalgangers meer milieubewust maken. "We houden niet van het belerend vingertje, maar anderzijds kunnen we er niet omheen. Nochtans zetten we al jaren in op het sensibiliseren van de Pukkelpoppers. Op zowat alle zeildoeken op onze kampeerterreinen staat de boodschap om spullen en rommel op te ruimen, maar ons hele Clean Up Your Act-concept had blijkbaar een nieuwe push nodig. Daarom dit laagdrempelig initiatief", aldus Chokri.

Groene energie
Naast deze campagne zetten ze ook weer in op groene energie en nieuwe experimenten. "We leggen de lat dus hoog. Misschien slepen de UCLL en Pukkelpop opnieuw een prijs in de wacht op de European Festival Awards", zegt Vandewalle. Zo viel Pukkelpop met het Smart Energy Grid project in de prijzen op de European Festival Awards.