Pianist Johan Stollz (88) overleden

Johan Stollz is overleden. Dat meldt Radio 2. Stollz was een Vlaams zanger, pianist en componist. Hij was een van de sterren in het VIER-programma ‘The Show Must Go On’ en werd vooral bekend door ‘Concerto voor Natasha’. Hij werd 88.

Stollz componeerde het nummer ‘Verlangen’, waarmee Anneke Soetaert in 1967 deelnam aan het liedjesprogramma Canzonissima op de BRT-televisie.

Van het liedje ‘Concerto voor Natasha’ gingen in België meer dan 180.000 exemplaren de deur uit, van de Duitse versie meer dan 500.000. Hij nam hiermee deel aan Canzonissima 1968. In 1971 nam hij opnieuw deel aan de wedstrijd. Met ‘Immigrant’ haalde hij de finale. 

Hij trad privé op voor Elizabeth Taylor en Richard Burton en was pianist in het Hotel Bel Air in Beverly Hills.

Van 1981 tot 1984 was hij ploegleider van de West-Vlaamse ploeg in de Baccarabeker, die plaatsvond in het Casino van Middelkerke.

In mei 2017 ontving de stad Eeklo Johan Stollz nog op het stadhuis waar hij een Stadsmedaille overhandigd kreeg. Dat is de hoogste eer die de stad aan iemand kan toekennen. Stollz werd meer dan tachtig jaar geleden in Eeklo geboren. Over zijn juiste leeftijd deed de man met de zonnebril steevast geheimzinnig. Zijn grote hit ‘Concerto voor jou Natasha’ was een echte wereldhit. Met ‘The Show Must Go On’ stond Johan onlangs weer volop in de belangstelling. ”Een zeer grote meneer”, zei burgemeester Koen Loete toen.