Op nieuwe iPhone geen knopjes meer?

Officieel is er nog niks aangekondigd, maar als we het laatste rapport van het Amerikaanse zakenblad Fast Company mogen geloven, dan wordt de iPhone 8 baanbrekend op vlak van design. Het opvallendste kenmerk is dat Apple fysieke knopjes, zoals bijvoorbeeld de homebutton, zou schrappen. Het technologiebedrijf heeft nog niet gereageerd.

Volgens de geruchten zou het nieuwe design er onder andere voor kunnen zorgen dat het veel gemakkelijker wordt voor producent Apple om de smartphone waterbestendig te maken, zonder rubber te moeten gebruiken. Ook zou de voorkant zo goed als volledig van glas gemaakt zijn, wat dan weer voor een futuristische toets zorgt. Het is niet de eerste keer dat dat gezegd wordt.

Daarnaast beweert het rapport dat deze update niet de enige is. Andere varianten zoals de iPhone 7, de iPhone 7 plus en de nieuwe iPhone 7S zouden vernieuwd en herbekeken worden. Vooral hoofddesigner Jony Ive staat binnen het bedrijf gekend om zijn liefde voor pure en minimalistische vormgeving. De iPhone zou ook een grotere batterij als belangrijk pluspunt hebben. Fast Company besluit wel met de veronderstelling dat de minimumprijs 1.000 dollar (936 euro) zou bedragen, een forse prijsstijging in vergelijking met de vorige versies.