Nu al woekerprijzen voor Tomorrowland

De officiële ticketverkoop van Tomorrowland is nog maar sinds gisteren afgelopen, maar nu al staan tweedehandswebsites vol met tickets voor het muziekfestival. Wie er via deze websites eentje wil bemachtigen, zal echter diep in de buidel moeten tasten. De tickets worden namelijk aan woekerprijzen aangeboden. De organisatie van het festival gaat actie ondernemen en wil deze tickets blokkeren.  

Gisteren konden fans van Tomorrowland van over de hele wereld een gooi doen naar een ticket, maar veel mensen waren eraan voor de moeite. In minder dan een uur tijd waren namelijk alle tickets de deur uit. De eerste ticketverkoop van het weekend voordien - waarbij enkel Belgen een ticket konden bestellen – was ook in een mum van tijd afgelopen door het overweldigende succes van het festival.

Veel mensen die toch graag naar het festival willen, proberen via tweedehandswebsites hun slag te slaan. Alleen worden de tickets voor Tomorrowland daar aan woekerprijzen verkocht. Hoewel een ticket voor één dag via de officiële website 94 euro kost, lopen de prijzen op de tweedehandswebsites algauw op tot 225 euro per ticket. Meer dan het dubbele van de normale prijs is schering en inslag. 

Tickets blokkeren
Het festival ziet deze ticketverkoop liever niet gebeuren, zelfs al wordt een eerlijke prijs gevraagd. Meer nog: de organisatie wil de verkopers traceren. “Met een heel team zullen we proberen achterhalen wie er tickets aanbiedt via tweedehandswebsites”, zegt woordvoerster Debby Willems. “Die tickets worden geblokkeerd. Je zal in dit geval geen polsbandje krijgen, het enige geldige bewijs om het festival binnen te mogen.”

Daarnaast waarschuwen ze ook voor de valse tickets die in omloop zijn. “Er zijn heel veel valse tickets die nu online worden aangeboden, en dat zijn dus tickets die niet bestaan. Dus daar moet je als consument zeker voor opletten.”

Verboden?
Maar mag je deze tickets wel via tweedehandswebsites verkopen? Als particulier is het in principe niet verboden, al benadrukt het kabinet van minister van Consumentenzaken Kris Peeters (CD&V) dat je de tickets het best via een officiële verdeler koopt. Professionele doorverkoop door bedrijven achter websites is overigens wél verboden. In het verleden werden dergelijke websites trouwens al afgesloten door de economische inspectie.

De dertiende editie van het muziekfestival, voor de tweede keer een dubbeleditie, staat gepland voor de weekends van 21-23 juli en 28-30 juli. Op de affiche van Tomorrowland staan onder meer Dimitri Vegas & Like Mike, Armin van Buuren, David Guetta, Oscar And The Wolf, Lost Frequencies en Netsky.