Nieuwe Miss België: "Het is als een droom"

Precies een droom. Zo omschrijft de kersverse Miss België 2018 Angeline Flor Pua haar overwinning in een eerste reactie na de bekendmaking in het Plopsa Theater. “Het is precies alsof ik droom dat ik Miss België word.”

"Ik had het nooit verwacht en ik kan het nog altijd niet geloven. Het is alsof ik droom. Ik ben zo ontzettend blij", zei Angeline Flor Pua gisterenavond meteen nadat ze het kroontje van Miss België had mogen opzetten. 

De 22-jarige zit haar laatste jaar pilootstudie, maar is bereid om die studies een jaartje opzij te schuiven, al hoopt ze nog op een combinatie. "Ik heb fantastische eredames rond mij. Ik had ze de titel ook zeker gegund."

België uitdragen
De nieuwe Miss België is van Filipijnse afkomst. "Het is zeker iets nieuws voor Miss België. Maar ik voel me wel een echte Belgische. Ik ben hier geboren", aldus de nieuwe Miss. 

Ze gaat zeker naar Miss World, maar of ze ook naar Miss Universe gaat, staat nog niet vast. "Ik wil vooral genieten, en eerst en vooral een feestje vieren", aldus Flor Pua, die Nelson Mandela als grote idool ziet. "Ik wil België vooral uitdragen als een echte Belgische ambassadrice het komende jaar."