Nieuw Star Wars-spel aangepast na kritiek

Electronic Arts heeft beslist om het Star Wars-game Battlefront 2 aan te passen, enkele uren voor de lancering. Dat maakte EA bekend via Twitter. Spelers zullen (tijdelijk) niet langer de zogeheten 'loot boxes' kunnen kopen met echt geld. In die virtuele kisten zitten verbeteringen voor je personage, zoals nieuwe wapens.

Eerder meldden we al dat de Belgische Kansspelcommissie het systeem onderzoekt omdat het sterk op gokken lijkt. Het zou vooral jongeren ertoe aanzetten veel extra geld te spenderen omdat ze zo snel vooruitgang kunnen boeken in het spel.

Volgens de website Gamespot.com komt de aanpassing er nadat de CEO van Disney, de eigenaar van de Star Wars-franchise, gebeld heeft met de CEO van EA.

"Geen kansspel"
EA heeft intussen ook officieel gereageerd op het onderzoek in ons land: "Een faire en leuke ervaring creëren vinden wij essentieel. De loot crates zijn geen kansspel. Je moét ze niet kopen om vooruit te komen in het spel. Je kan ook loot boxes verdienen door het spel te spelen en door helemaal geen geld uit te geven. Als je toch een box koopt, krijg je daar altijd iets voor in de plaats".

Het lijkt er wel op dat de betaalde loot boxes op een later moment terugkeren naar het spel, maar wanneer is nog niet duidelijk.

Bekijk ook: Onderzoek naar nieuw 'Star Wars'-spel