#MeToo-beweging persoon van het jaar

Het Amerikaanse tijdschrift Time heeft de slachtoffers die #MeToo-beweging in gang zetten, uitgeroepen tot Persoon van het Jaar 2017. “Hun collectieve boosheid heeft geleid tot onmiddellijke en schokkende resultaten”, klinkt het. 

Onlangs getuigden heel wat actrices, onder wie ook Angelina Jolie en Gwyneth Paltrow over grensoverschrijdend gedrag door Hollywood-producer Harvey Weinstein. Die getuigenissen brachten de bal aan het rollen en er kwamen nog meer schandalen aan het licht.

Al snel werd de hashtag #MeToo massaal gebruikt op sociale media om de stilte rond het probleem te doorbreken. Wereldwijd getuigden mannen en vrouwen over seksueel grensoverschrijdend gedrag in verschillende sectoren.

Iedereen die nu de stilte doorbreekt, door Time “The Silence Breakers” genoemd, wordt nu uitgeroepen tot Persoon van het jaar.

Donald Trump
De Amerikaanse president Donald Trump werd vorig jaar Persoon van het Jaar. Ook dit jaar was hij bij de kanshebbers, maar hij werd runner-up, net als de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un.