Mensen urenlang vast op parking Dour

De uittocht van het Dour Festival liep niet van een leien dakje. Festivalgangers stonden vandaag urenlang vast op de parking van het festival. Ze kloegen dat de organisatie zelfs geen water voorzag, terwijl het zeer warm was buiten.

Op sociale media doken intussen verschillende beelden op van mensen die er vastzitten. Een gedupeerde vertelde aan VTM NIEUWS dat ze zes uur moesten wachten om de parking te kunnen verlaten met hun wagen.

"We krijgen geen informatie van de organisatie. Er wordt zelfs geen water uitgedeeld, terwijl het snikheet is", vertelde een festivalganger die anoniem wenst te blijven.

"Is eigen aan festival"
De organisatie van Dour bevestigt dat de uittocht moeizaam verliep. "Omstreeks 13 uur volstonden de twee uitritten op de parking niet om iedereen vlot te laten vertrekken. We openden in samenspraak met de politie om nog twee extra uitgangen te openen, maar het kwaad was toen al geschied", vertelt David Salomonowicz aan VTM NIEUWS.

Ook de waterbedeling verliep daarom niet vlot. Omstreeks 17.30 uur stonden er nog een tweehonderdtal wagens om te vertrekken. "We verwachten dat iedereen over een uurtje zal vertrokken zijn", zegt Salomonowicz nog. Zelf relativeert hij het voorval wel. "Zelf was ik op Rock Werchter en ook daar verliep het niet zo vlot. Misschien hier nog wat minder vlot", sluit hij af.