Meghan Markle stelt eigen kookboek voor

De hertogin van Sussex, Meghan Markle, heeft meegewerkt aan een kookboek gemaakt door de overlevenden van de brand in de Grenfell Tower in Londen. Het is haar eerste soloproject sinds haar huwelijk in mei met prins Harry, kleinzoon van koningin Elizabeth II.

"Together: Our Community Cookbook" bevat een vijftigtal recepten van vrouwen van wie de gemeenschap werd getroffen door de brand in de woontoren, waarbij op 14 juni 2017 71 mensen omkwamen.  

De vrouwen verenigden zich in een gemeenschapskeuken, Hubb Community Kitchen, waar de 37-jarige Amerikaanse actrice al verscheidene keren een bezoek aan bracht, schrijft Kensington Palace op Twitter.

"Onmiddellijk verbonden"
"Ik voelde me onmiddellijk verbonden met deze gemeenschapskeuken. Het is een plek waar vrouwen samen kunnen lachen, rouwen, huilen en koken", schrijft Meghan Markle in het voorwoord van het boek.

De opbrengst van de verkoop zal worden gedoneerd aan Hubb Community Kitchen om de keuken zeven dagen per week te laten draaien en open te stellen voor nieuwe gemeenschappen, aldus Kensington Palace.