Meet & greet met Metallica? 2.400 euro

Eerder deze week kondigde Metallica twee optredens in ons land aan. Op 1 en 3 november speelt de metalband in het Sportpaleis. Voor een gewoon ticket betaal je tussen 55 en 99 euro, maar daarnaast kan je voor het eerst ook de 'Hardwired Experience' kopen om zo de bandleden te ontmoeten, maar daar betaal je wel 2.399 euro voor.

Vorig jaar startte de band hun WorldWired Tour voornamelijk in de Verenigde Staten en dit jaar gaan ze daar mee verder maar maken ze in het najaar ook even tijd om in Europa te spelen. In een interview met De Morgen kondigde de band ook twee optredens in België aan.

"Jullie zomerfestivals zijn magisch", zegt drummer Lars Ulrich in een interview met de krant. “Maar door voor het Sportpaleis te kiezen kunnen we dichter bij onze fans spelen."

Prijskaartje
De ticketverkoop start pas op vrijdag 24 maart maar de prijzen zijn wel al bekend. Voor een gewoon ticket betaal je tussen de 55 en 99 euro, afhankelijk van de plaats. Op zich is dat geen uitzonderlijke prijs voor een concert van zo’n band. Bovendien krijgt iedereen die een ticket koopt er het album ‘Hardwired… To Self-Destruct’ bij.

Maar wie de metalheads wil ontmoeten moet toch heel wat meer geld op de tafel leggen. The Hardwired Experience, het pakket met een meet and greet, kost 2.399 euro. En wie zo’n bedrag kan neerleggen zal ook snel moeten zijn, want rond de twee shows zullen maar 24 mensen de kans krijgen om de bandleden te ontmoeten.

Voor die prijs krijg je waarschijnlijk niet eens alle bandleden te zien. Op de site van het Sportpaleis valt te lezen dat bandleden kunnen verschillen per show.