Man verstoort act VK op Eurosong

Opschudding tijdens de finale van het Eurovisiesongfestival vanavond in het Portugese Lissabon. Tijdens het optreden van de Britse zangeres SuRie, het negende optreden van de avond, bestormde een man het podium en pakte hij de micro van de zangeres af. 

De beveiliging greep snel in en kon de man meteen van het podium verwijderen. Het incident was gedeeltelijk te zien. Toen de man bij de zangeres kwam, schakelde de regie naar enkele Britse fans in het publiek. Buiten een geschrokken gezicht van de zangeres was er tijdens de act zelf weinig van te merken. SuRie kon haar lied afmaken.

Geen tweede keer
Aanvankelijk was het niet duidelijk wat er moest gebeuren: opnieuw zingen of niet? Spanje mocht dat in 2010 ook toen het optreden werd verstoord.  De EBU, de organisatie achter het Eurovisiesongfestival, gaf SuRie de kans haar optreden over te doen.

Ze mocht nogmaals optreden aan het eind van de finale, maar dat wou ze zelf niet. “SuRie en haar team zijn bijzonder trots op haar optreden”, liet de Britse delegatie via Twitter weten. Zij zien “geen enkele reden” om nogmaals op te treden.