Kan Koen Inge's droom waarmaken?

Na de tocht naar Machu Picchu met Hannelore staat Koen Wauters vanavond voor een heel andere uitdaging in de tweede aflevering van 'Over Winnaars'. De 29-jarige Inge zit al 27 jaar in een rolstoel en droomt ervan om voor één keer een volwaardige danspartner te kunnen zijn.

De 29-jarige Inge was amper 2 toen ze haar rug brak tijdens een auto-ongeluk. Haar rolstoel is na al die tijd een deel van haar lichaam én leven geworden. Maar Inge laat zich er niet door tegenhouden om dingen te bereiken. Universitaire studies in het buitenland, avontuurlijke reizen, optredens met een klassiek orkest: ze doet het allemaal. Al is er één droom waarbij haar rolstoel een onoverbrugbare hindernis lijkt: dansen.

Danspartner
"Als ik mensen zie dansen, denk ik altijd: wauw, dat wil ik zelf graag kunnen", vertelt Inge. "En liefst op een manier waarbij ik mij echt vrouw voel." Ze droomt ervan om voor één keer een volwaardige danspartner te kunnen zijn. In de winter van 2016 staat ze plots oog in oog met Koen, die haar vraagt om samen deel te nemen aan een internationale danswedstrijd in Frankfurt.

Zes maanden lang zullen Inge en Koen samen toeleven naar de Para Dance Sport Mainhattan Cup, waaraan rolstoeldansers van over de hele wereld deelnemen. Onder begeleiding van topchoreografe Isabelle Beernaert vatten ze de zware trainingen aan. Dat blijkt niet alleen voor Inge een immense uitdaging te zijn. Ook Koen moet tot het uiterste gaan.

Over Winnaars, vanavond om 20.35 bij VTM.