Het doek valt over videoapp Vine

Vandaag stopt videoapp Vine ermee. Op Vine kon je filmpjes maken van zes seconden die in een loop afgespeeld werden, maar voortaan wordt Vine een camera-app. Dit is dus je laatste kans om je filmpjes te downloaden. 

Vine is eigendom van Twitter. Het bedrijf kondigde ongeveer twee maanden geleden aan dat de app ermee zou stoppen. Een reden werd niet gegeven, maar Vine krijgt veel concurrentie van andere videoapps. Bovendien kampt ook Twitter met verlies, en het wil de Vine-kijkers wellicht liever op Twitter houden.

Hoewel het sociale netwerk Vine en zijn bijhorende community onherroepelijk zal verdwijnen op 17 januari, is er toch licht aan het einde van de tunnel. Gebruikers zullen immers de mogelijkheid blijven hebben om zes-seconden video’s te maken. Vine wordt immers een app waarin nog steeds filmpjes gemaakt kunnen worden, maar het platform en dus ook de community verdwijnt. De filmpjes zullen vanaf dan gedeeld moeten worden op Twitter. Daar zullen de filmpjes blijven afspelen in een loop.

Downloaden
Vine-gebruikers hebben tot en met vandaag de tijd om alle gemaakte filmpjes te downloaden. Daarna verdwijnt het platform en dus ook de inhoud ervan. Dat is een slechte zaak voor de vele populaire ‘Vine sterren’ die in enkele jaren tijd een grote fanbasis konden opbouwen.

Een van hen was ook de Q-DJ Rik Boey. Op zijn filmpjes kon je duidelijk zien dat hij een trouwe VTM NIEUWS-kijker was.