Grootste bereik ooit voor radiozender JOE

Radio 2 blijft met 28,6 procent marktaandeel de grootste Vlaamse radiozender, maar het is JOE dat de opvallendste winst boekt. De zender van MEDIALAAN bereikt met 9,1 procent een hoogtepunt in haar geschiedenis. Dat blijkt uit de nieuwe luistercijfers van het Centrum voor Informatie over de Media (CIM).

De cijfers gaan over het derde trimester van 2016, tussen september en december. "Deze luistercijfers zijn de eerste na de grote vernieuwing van JOE en die slaat duidelijk aan", aldus programmadirecteur Iwan Reuvekamp. "JOE is daarmee de grootste groeier van alle radiozenders. De radiozender bereikt ook de meeste luisteraars ooit in zijn geschiedenis.”

Qmusic, de andere zender van MEDIALAAN, blijft met 11,6 procent stevig op de derde plaats. Het is nog steeds de grootste commerciële zender van Vlaanderen. Q stijgt bij de jongvolwassenen (18-34 jaar) zelfs door naar 23 procent. "We hebben ervoor gekozen om Qmusic en JOE complementair te positioneren. We zijn blij om te zien dat de cijfers dit verhaal bevestigen", aldus Reuvekamp.