Gerecht bevriest erfenis Hallyday

De erfenis van de Franse rocklegende Johnny Hallyday wordt bevroren. Dat heeft het Franse gerecht beslist omdat er een groot conflict aan de gang is over de nalatenschap.

In zijn testament heeft Hallyday al zijn bezittingen en rechten als artiest nagelaten aan zijn laatste echtgenote, Laeticia, en hun twee geadopteerde minderjarige dochters. Volgens zijn oudste kinderen gaat het testament echter in tegen de Franse wet, omdat die onterven niet toelaat.

Californië
De twee kinderen willen dat een kwart van het patrimonium van de overleden rocker naar Laeticia gaat en dat de vier kinderen elk 18,75 procent krijgen. Maar de echtgenote zwaait met een document dat in Californië opgesteld is. Die Amerikaanse staat laat het wel toe dat een erfenis naar wens verdeeld wordt.

In afwachting van verder onderzoek zijn David Hallyday en Laura Smet naar de rechter getrokken om het hele patrimonium te bevriezen en inkijkrecht te krijgen op het nieuwe album van hun vader. Maar platenmaatschappij Warner weigert hen het album in te kijken.

Franse Elvis
Hallyday, die beschouwd werd als de Elvis Presley van de Franstalige wereld, overleed op 5 december vorig jaar. De muzikant leed al iets meer dan een jaar aan longkanker.

Bekijk ook: