Geen kwaad opzet bij overlijden Lies Lefever

Het parket van Halle-Vilvoorde sluit uit dat er kwaad opzet in het spel was bij het overlijden van de halfblinde comédienne en cabaretière Lies Lefever (37). Een tussenkomst van een derde persoon is ook uitgesloten. Wat de doodsoorzaak dan wel is, is nog niet bekend. Haar man vond haar lichaam afgelopen nacht in de keuken van haar woning in Asse.

Lefever laat haar man en twee kinderen achter. Ze werd vooral bekend nadat ze het voorprogramma van de zaalshows van Philippe Geubels verzorgde. Volgende maand zou ze 38 jaar worden. 

Ze is overleden nadat ze gevallen is in de keuken, zegt het parket. Alles wijst op een ongeluk. 

"De autopsie heeft de doodsoorzaak niet exact kunnen bepalen", zegt Sabine Lievens, woordvoerster van het parket Halle-Vilvoorde. "Maar kwaad opzet of tussenkomst van een derde kunnen wel uitgesloten worden."

Stoppen met comedy
In november vorig jaar zei ze in een interview met de Gazet van Antwerpen nog dat ze voorlopig wilde stoppen met comedy omdat ze meer tijd met haar kinderen wilde. 

Beerput
Lefever werd geboren in Rwanda. In het kleine dorpje Nyamasheke vonden bouwvakkers haar in februari 1980 in een beerput. "Mijn leven begon tussen de pis en kak en wormen. Het was vuiler dan een beerput. Het was een open toilet waar alleen cholerapatiënten hun gevoeg mochten doen", vertelt ze in 'Heylen en de Herkomst', waarmee ze terugkeerde naar haar geboorteland.

Rouwregister
De gemeente Asse legt ook een rouwregister aan in het cultureel centrum. Je kan er vanaf morgen om half negen een boodschap neerschrijven.