Film geregisseerd door ex-gangster met Janssens

Op het Film Fest Gent gaat zo meteen ‘Tueurs’ in première, een Belgische misdaadthriller met onder meer Kevin Janssens. Hij maakt deel uit van een bende gangsters die vals beschuldigd wordt van een reeks koelbloedige moorden. De regisseur moest niet ver zoeken voor inspiratie: hij is zelf een ex-gangster.

‘Tueurs’ gaat over een gangsterbende die nog een allerlaatste overval pleegt, maar het loopt mis als er onschuldige mensen worden gedood. De film is erg realistisch en werd geschreven én geregisseerd door de Belgische ex-gangster François Troukens. 

“Ik was gespecialiseerd in overvallen op geldtransporten, maar ik probeerde om geen geweld te gebruiken. Het ging enkel om het geld”, zegt Troukens. 

Troukens heeft zelf tien jaar in de gevangenis gezeten en is twee keer ontsnapt. Hij was zeven jaar op de vlucht en heeft dan een kind gekregen. “Dat heeft me doen nadenken. Ik wilde mijn leven veranderen en teruggaan naar wat ik eigenlijk altijd had willen doen.” 

Eerste Franstalige film voor Janssens
Voor Kevin Janssens is het zijn eerste Franstalige rol en meteen ook zijn eerste ervaring met een regisseur die zelf bankovervallen heeft gepleegd.

‘Tueurs’ is vanaf 6 december in bioscoop te zien.