Dochter De Block over overlijden man

Minister van Volksgezondheid Maggie De Block was deze voormiddag samen met haar dochter Julie te gast bij Ann Van Elsen in 'De Familie Van Elsen' op Joe. Een jaar geleden overleed Koen, de schoonzoon van De Block, tijdens een basketbaltraining. Haar dochter Julie Asselman vertelde in De Familie Van Elsen openhartig over de moeilijke periode.

“Ik was me ervan bewust dat mijn partner ernstig ziek was. Hij was kort na de training overleden aan een harstilstand", vertelt Julie. "Dat is heel onwezenlijk, want alles in je wereld staat plots stil. Je moet voor jezelf een beetje uitmaken hoe je het verlies verwerkt. Humor, ermee kunnen lachen en omgaan, is niet slecht. De dag zelf maak je al mopjes, maar dat maakt je sterk.”

Kapper
“Ik was ’s ochtends gaan werken op die fatale dag en Koen ging naar de kapper. Hij had gezegd dat hij zijn haren zo met lijntjes uitgesneden had gedaan. Ik vond dat afschuwelijk. Hij was diezelfde dag dan overleden en ik wilde hem niet meer zien. Ik had dan aan mama gevraagd of zij wilde gaan kijken of zijn haar wel goed lag”, vertelde Julie met een glimlach. “Maar het was oké”, vulde De Block aan.