Deze programma's zie je in voorjaar op VTM

VTM komt dit voorjaar met maar liefst tien nieuwe programma’s voor de dag. Daarnaast keren ook tien absolute sterkhouders terug. Ook VTM NIEUWS pakt uit met twee nieuwe actuele titels.

Bij de tien nieuwe programma’s zit er zowel fictie, verrassend entertainment en pakkende reality. Een overzicht van wat je allemaal mag verwachten:

Nieuwe programma's

Kan iedereen nog volgen? 
Hoe ziet onze toekomst eruit? Lieven Scheire schept in Kan Iedereen Nog Volgen? licht in de duisternis. Drijvende tunnels, robots die salto’s maken, een matras tegen overspel, het uitwissen van trauma’s en tattoos, vuilbakken die je boodschappen regelen of vingernagels waarmee je kan betalen. Samen met zijn panel schetst Lieven hoe ons leven er zal uitzien in 2019, in 2030 of in 2050.

Weg met ons ma
Bekende Vlamingen nemen hun moeders mee naar een plek waar ze nog nooit geweest zijn, om er samen straffe dingen te doen die ze nog nooit gedaan hebben. Zo zijn onder andere Bart Kaëll en Hilde De Baerdemaeker weg met ‘ons ma’. Eén ding is zeker: na de uitzending is heel Vlaanderen weg van hun ma!

De Infiltrant
Danny Desmedt, een veroordeelde oplichter, dreigt opnieuw achter de tralies te belanden. Tenzij hij de politie helpt om als informant een drugstrafikant te pakken. Wat Danny niet weet, is dat hij meer is dan alleen maar informant. Een topcast met Geert Van Rampelberg, Dirk Roofthooft, Wouter Hendrickx, Natali Broods en Peter Van den Begin sleurt je mee in dit politieverhaal, gebaseerd op echte feiten, maar gebracht met een vette knipoog.

Dossier X
De grootste misdaadverhalen uit onze geschiedenis komen opnieuw tot leven in deze reeks van VTM NIEUWS. Via interviews, archiefbeelden en nagespeelde scènes reconstrueren de makers van De Kroongetuigen beruchte misdaden in ons land. Ook speurders vertellen over de zaken die hun leven en carrière hebben getekend.

F-16
Top Gun in Vlaanderen. Nooit eerder kreeg een cameraploeg de kans om het werk en het leven van Belgische F-16-piloten van zo dichtbij te volgen. In deze reeks van VTM NIEUWS worden zes piloten gevolgd van bij hun training in Kleine Brogel tot hun acties boven Syrië en Irak. Een uniek verhaal over passie, doorzettingsvermogen en het maken van morele keuzes.

Boxing Stars
Welke BV mept de andere uit de ring? Het geslaagde openingsgala van CAZ was maar een opwarmer. Nu wordt het menens, want in het voorjaar duikt een hele reeks bekende Vlamingen in de ring om zich te meten met één van hun collega’s. Natalia neemt alvast de handschoen op. She has only just begun to fight. Wie zal volgen? Wie zal zich kronen tot de bokskampioen van VTM?

Alloo en de liefde
In Alloo en de Liefde gaat Luk Alloo op zoek naar de liefde in al haar facetten. Relaties die betoveren, inspireren, vertederen en ontroeren. Maar hij brengt ook verhalen over vreemdgaan, onbeantwoorde liefdes en eenzaamheid na de breuk, met mannen en vrouwen die weten wat haat, verraad en wraak inhoudt.

Echte mensen: jong leven
De medische wereld gaat tot het uiterste om de jongste levens te redden. In Jong Leven volgt productiehuis Geronimo sterke mensen die het beste van zichzelf geven om jonge levens te beschermen en te redden: van de kinderkankerarts en de verplegers tot de juf die zieke kinderen van alle leeftijden les geeft. Humor en ontroering en vooral de onbreekbare band tussen dokters, verplegers en hun ‘kinderen’.

Tweesterrenrestaurant
Vier bekende duo’s krijgen een buitenkans: ze mogen onder het toeziend oog van Sergio Herman een eigen restaurant runnen. En dat wordt snel én intens. Op een week tijd moeten de duo’s een concept bedenken, hun restaurant inrichten, een menu samenstellen, personeel kiezen én de honger van hun klanten stillen. Met als doel: twee dagen lang zoveel mogelijk betalende klanten helemaal voldaan naar huis te sturen.

Boer zkt vrouw internationaal
Succesvolle Vlaamse boeren die wonen en werken in het buitenland, gaan op zoek naar de liefde van hun leven. En dat moet een Vlaamse worden. Wie beter om de pijlen van Cupido nog meer in de juiste richting te sturen dan Dina Tersago en An Lemmens? Ze stellen in het voorjaar de vrijgezellen voor en reizen dan de hele wereld af om ‘hun’ boer te matchen met een Vlaams lief.

Nieuw seizoen

Blind Getrouwd
Al een paar seizoenen hebben de huwelijksklokken geluid voor koppels in Blind Getrouwd, en voor drie koppels luiden ze nog altijd. Heel Vlaanderen leefde mee. Inschrijvingen voor een derde seizoen waren er opnieuw massaal en experten proberen nu maar liefst vijf koppels voor de eeuwigheid te vormen door ze blind te trouwen.

Groeten Uit
In 1989 was Kelly Pfaff 12 jaar. Schoudervullingen regeerden het kleine scherm, films zag je op een VHS-cassette en in Dallas maakte J.R. Ewing iedereen het leven zuur. Samen met Sam, Shania en Kenji is Kelly één van de bekende koppen die voor een nieuwe reeks Groeten uit een weekend lang leeft zoals toen. Het nostalgisch programma vol verrassingen was één van de grote hits van 2017 en kreeg een nominatie voor de Gouden Roos, één van de belangrijkste Europese tv-prijzen.

Belgium’s Got Talent
De gezelligste talentenjacht van Vlaanderen is opnieuw op het scherm. Niels Destadsbader, Dan Karaty, An Lemmens en Stan Van Samang gaan op zoek naar de opvolgers van Baba Yega. Vanaf dit jaar kunnen ook Laura Tesoro en Koen Wauters via een druk op de Gouden Buzzer hun favoriete act rechtstreeks naar de finale sturen.

Alloo Bij
De onbekende kant van een bekende Vlaming blootleggen. Luk Alloo doet het weer en gaat dagenlang op pad met onder andere Theo Francken, Ingeborg, Guga Baúl en ene Will Tura. Meer verrassende portretten dus in Alloo Bij.

Liefde voor Muziek
Liefde voor Muziek maakt zich klaar voor een nieuwe topeditie. Zeven straffe stemmen stappen in het muzikale avontuur. Op een nieuwe, zonnige bestemming doorbreken Helmut Lotti, Jasper Steverlinck, Coco Jr., K’s Choice, Silvy De Bie, Niels Destadsbader en Sharon den Adel alle muzikale grenzen. Van symfonische metal in een Lotti-jasje of K’s Choice in een Sylver-mix. Verrassende covers en kippenvelmomenten zijn nu al verzekerd.

Tegen de Sterren op
Alleen de grootse acteurs kunnen de grootste sterren imiteren. En dit jaar fonkelen er nieuwe sterren. Guga, Nathalie, Jonas, Tine, Ella, Chris, Clara, Walter en Ivan krijgen onder andere het gezelschap van Louis Talpe. Met zijn verrassend imitatietalent maakt ook Louis vanaf dit seizoen deel uit van de vaste Tegen de Sterren Op-kern!

De Zonen van Van As
De Zonen van Van As zijn terug, nog altijd op zoek naar opdrachten waarmee ze hun zwarte kas kunnen spekken. En bij de broers zelf barst een bom. Herkenbare humor rond kleine Vlaamse ondernemers en intriges die in elke familie kunnen voorkomen. Oude bekenden zoals Jonas Van Geel keren terug en de cast wordt aangevuld met onder andere Sam Louwyck en Maaike Cafmeyer.

Beste Kijkers
Er is op tv zoveel te beleven dat het haast onmogelijk is om met alles mee te zijn. Daarom gidst Nathalie Meskens je langs de leukste, opvallendste en grappigste fragmenten - nationaal, internationaal én viraal. Teamcaptains Sven De Ridder en Ruth Beeckmans strijden met hun gasten in een vers behangen decor om de titel ‘Beste Kijkers’. Tine Embrechts kijkt de eerste weken vanuit haar zetel mee en keert dan terug.

Alloo in de nacht
Luk Alloo duikt opnieuw de nacht in en zoekt mensen op die na middernacht werken of er gewoon voor kiezen ’s nachts te leven. Luk begint te draaien als de zon ondergaat en gaat door tot hij zijn verhalen heeft.

De Wensboom
Racen op een rivier, meevliegen met een Seaking, je oma laten meespelen in Familie! Niels Destadsbader verzamelt in De Wensboom de meest gekke, lieve en ontroerende dromen van kinderen. Die mogen een wens doen voor iemand die héél belangrijk is voor hen. Een aantal van die wensen laten Niels niet los, om ze te vervullen gaat hij tot het uiterste.