‘Dagschotel Xavier’ schittert in Amigo’s

Vanavond kan u op VTM de eerste aflevering zien van de serie Amigo's, over vijf mannen die vrijkomen uit de gevangenis en samen een restaurant beginnen. Eén van die mannen is Johny Voners. Het is zijn eerste grote rol in een televisieserie na FC De Kampioenen.

De vijf zijn de veertiger Rik (Jurgen Delnaet), die tijdens zijn lange verblijf in de gevangenis kooklessen heeft gevolgd en een uitstekende chef is geworden. Zijn celmaat Berten (Johny Voners) heeft hem geholpen bij de workshops voor de andere gevangenen. Zo heeft Rik het kooktalent ontdekt van Halil (Sahin Avci), en stelt hem voor om zijn sous-chef te worden. Ex-bankdirecteur Mathieu (Wouter Hendrickx) is de ideale man voor de bar en de boekhouding en de vlotte charmeur Dylan (Mathieu Sys) is een topkeuze om de zaal te doen.

De vijf mannen zijn vastbesloten om met restaurant Amigo’s de kromme lijn van hun leven recht te trekken. Hun onderneming is een bijna heroïsche - vaak wanhopige - poging om het goede te doen of het verloren respect van een dochter, partner of zus terug te verdienen. Tot de vijf amigo’s beetje bij beetje worden ingehaald door hun eigen verleden en zwakheden. En wat doen ze dan? Spelen ze het eerlijk of gebruiken ze hun ‘talenten’ om het probleem wat sneller en makkelijker op te lossen?