Crewleden Tomorrowland dealen drugs op terrein

Een aantal medewerkers van Tomorrowland dealt drugs op het terrein. Dat zeggen crewleden in een undercoverreportage van VTM NIEUWS. Volgens de organisatie is het “misplaatst gedrag zeer uitzonderlijk.”

Tomorrowland zet hard in op sensibilisering en controle voor haar festivalgangers. Bij de bezoekersingang worden mensen gefouilleerd en staan er tonnen waar iedereen ongestraft drugs kan achterlaten. Aan de andere kant, bij de crewleden, gaat het er losser aan toe en worden drugs binnengesmokkeld.

Bewust dealen
De getuigen gaan nog een stap verder en vertellen dat sommige crewleden doelbewust voor het festival werken om drugs te kunnen dealen. “Hij had 36 pillen bij zich, 4 gram coke, 6 gram speed en 4 gram ketamine”, horen we een medewerker vertellen.

VTM NIEUWS controleert het verhaal bij een andere werknemer en die bevestigt het volledig: slechte controles en dealende crewleden.

De twee crewleden die we horen, ontkennen dat ze zelf drugs mee binnen gebracht hebben op het festivalterrein. Maar de verleiding is er wel.

Uitzonderlijk
De organisatie van Tomorrowland weigert voor de camera te reageren. Maar liefst 10.000 mensen werken op en voor het festival . Volgens de organisatie worden er controles uitgevoerd bij de crew zowel bij de opbouw als tijdens het festival, zowel aan de crew-in- en uitgangen als op de crewcamping. “"We zijn ervan overtuigd dat dit misplaatst gedrag van enkele crewleden zeer uitzonderlijk is”.

Waarom maakte VTM NIEUWS de reportage? We leggen het hier uit.