Callboys gelauwerd op prestigieuze FIPA

'Callboys', de komische dramareeks van Jan Eelen, mocht gisterenavond de prijs voor Beste Acteur mee naar huis nemen op het Festival International de Programmes Audiovisuels (FIPA) in het Franse Biarritz. Dat liet de zender VIER weten in een persbericht. 

De prijs voor Beste Acteur werd uitzonderlijk uitgereikt aan de vier hoofdrollen gespeeld door Matteo Simoni, Stef Aerts, Rik Verheye en Bart Hollanders. In 'Callboys' spelen ze vier gigolo's die de handen in elkaar slaan om de sector plat te spelen. Maar door overmoed en testosteron ontstaan er kleine scheurtjes in de groep, die al snel onoverbrugbare kloven worden. De zevendelige reeks was ook genomineerd voor de FIPA d'Or voor Beste Serie en de prijzen voor Beste Regisseur, Beste Scenario en Beste Soundtrack.

De dertigste editie van het FIPA vond plaats van 24 tot 29 januari. Gisterenavond werd de slotceremonie gehouden, die gepresenteerd werd door de Frans-Zwitserse presentatrice en televisieproducente Maïtena Biraben. Twee van de zeven afleveringen van 'Callboys' werden woensdag vertoond op het festival. De reeks werd geproduceerd door FBO, in coproductie met Woestijnvis, Telenet en Vier. In het najaar van 2016 was ze op VIER te zien.