Brigitte laat bom ontploffen in 'Familie'

In de aflevering van Familie van vanavond heeft het personage van Janine Bischops een serieuze bom laten ontploffen. De moeder van Lars (Kürt Rogiers) en Amélie De Wulf (Erika Vanthielen) maakte vorige week al een opmerkelijke entrée in de reeks. Ze was tegen de nieuwe relatie van haar dochter met Peter Van den Bossche. En vanavond liet ze aan Amélie weten dat ze de halfzus is van haar nieuwe liefde.

“Ik ben uw halfzus.” Met die woorden overviel Amélie Peter op het einde van de aflevering. We konden nog zien dat Peter niet meteen een antwoord klaar had. Maar op een echte reactie van hem is het nog wachten tot maandag.

Dat Brigitte (Janine Bisschops) niet bepaald tevreden was met de relatie van haar dochter Amélie en Peter Van den Bossche, was zacht uitgedrukt. In vorige afleveringen noemde ze hem nog "crapuul" of "erger dan de losers waarmee Amélie vroeger heeft opgetrokken". Het duurde even voor het eruit was. Maar vandaag heeft Brigitte dan echt verteld waarom ze zo tegen de relatie van haar dochter was met Peter Van den Bossche. Brigitte had vroeger een affaire met Guido Van den Bossche, de vader van Peter.  

Hoe het verder moet met de twee geliefden is nog niet helemaal duidelijk. Dat zullen de komende afleveringen duidelijk moeten maken. Al zal deze verhaallijn vast nog wel even nazinderen bij de vaste Familie-kijker.