Bellewaerde pakt uit met unieke coaster

Goed nieuws voor de pretparkfans. Bellewaerde pakt in het voorjaar uit met de eerste Europese Duelling Alpine Coaster. De achtbaan krijgt de naam ‘Dawson Duel’, een knipoog naar de Canadese stad Dawson City en de jaarlijkse internationale hondensledewedstrijd. Het pretpark heeft vandaag de achtbaan voorgesteld aan de verzamelde pers.

Bezoekers zullen vanaf het voorjaar, na een wandeling tot 25 meter hoog, al racend tegen elkaar in sledes de afdaling kunnen maken. Met de komst van Dawson Duel heeft Bellewaerde meteen een dubbele Europese primeur te pakken. Voor het eerst zal er in Europa een duellerende Alpine Coaster gebouwd worden, die bovendien niet op een natuurlijke helling is geplaatst.

De attractie zal bestaan uit twee sporen die evenwijdig naast elkaar de afdaling maken.  Hierdoor kunnen de bezoekers met elkaar in duel gaan in een spannende race tot op de begane grond.  Vooraleer de bezoekers dit duel kunnen aanvatten, staat hen nog een adembenemende tocht naar boven te wachten. Via een unieke wandelbrug zullen de families tussen de boomtoppen aankomen in een imposante toren van 25 meter hoog.

Canadese stad
De naam van de nieuwe attractie is gelinkt aan Dawson City, een stad in de Yukon regio van Canada. De stad is onlosmakelijk gelinkt aan de Klondike Gold Rush.  Elke februari is Dawson City een belangrijk rustpunt halfweg in de Yukon International Sled Dog Race. Deelnemers aan het evenement moeten verplicht 36 uur rust inlassen, alvorens het tweede deel van ’s werelds zwaarste hondensledewedstrijd aan te vatten. Het is dus een echt duel om deze fantastische wedstrijd uit te rijden.

4 miljoen euro
Voor de bouw van de attractie doet Bellewaerde beroep op heel wat lokale bedrijven en eigen diensten. Dagelijks werken zo’n 30 technici en arbeiders om de attractie op tijd klaar te krijgen in het voorjaar van 2017. Voor de ontwikkeling en bouw van deze attractie is een investeringsportefeuille van 4 miljoen euro voorzien.