Stones laten TW Classic rocken

De iconische rockband The Rolling Stones heeft gisterenavond voor muzikaal vuurwerk gezorgd op TW Classic. Met een twee uur durend concert hebben ze het festival afgesloten. Ondanks de goedgevulde affiche - Admiral Freebee, Seasick Steve, Arno, Triggerfinger en Simple Minds - zat iedereen de hele dag te wachten op het Stones-concert.

Het was een uitstekend concert waardoor sterk betwijfeld kan worden dat dit de laatste tournee van de groep is. Daarvoor was dit concert te energiek, de stem van Mick Jagger opperbest - zo was er nauwelijks een verschil merkbaar tussen 'It's All Over Now' uit 1964 en anno 2014 - , het gitaarspel van Ron Wood-Keith Richards te accuraat en het drumspel van Charlie Watts schitterend. Ook het publiek tekende weer present. De 60.000 tickets voor dit festival gingen op 1 uur de deur uit.

Vele hits passeerden de revue zoals de opener 'Jumping Jack' Flash', 'Honky Tonk', afsluiter 'Brown Sugar' en bisnummers 'You can't always get' en 'Satisfaction'. Hoogtepunt was 'Midnight Rambler' met als 'special guest' de vroegere Stones-gitarist Mick Taylor en een uitstekende Jagger op harmonica.

Tijdens het concert hebben ze ook eer betuigd aan soullegende Bobby Womack die vrijdagnacht in zijn slaap overleed. The Stones speelden als 'tribute voor Womack" 'It's All Over Now", een nummer van hem dat zij in 1964 coverden en waarmee ze een van hun eerste wereldhits scoorden.